מוזיאון האומנויות והמקצועות פריז-ביתם של הממציאים

מוזיאון האומנויות והמקצועות פריז

כל היופי בפריז הוא שיש בה הכל מהכל. היא נחשבת לעיר הרומנטית בעולם, עם מעצבי האפנה הגדולים בעולם, השפים, הקונדיטורים והשוקולטיירים. פריז היא בירת צרפת, בירת האפנה והקולינריה, אך היא גם בירת המוזיאונים ויש בה מכולם ובשפע רב.

כמה מהמוזיאונים המפורסמים והגדולים נמצאים בפריז. היום נגיע אל אחד שאינו נמנה עם הגדולים והמפורסמים ביותר, אך בהחלט נחשב לאחד מהפופולריים והמהנים שבהם.

musee des arts et métiers (מוזיאון האומנויות והמקצועות) הוא מוזיאון מרתק במיוחד. הוא מספר אודות האמנים/ מדענים/ חוקרים וסוגי המקצועות שהיו בימי הביניים, תוך סיורים בין מיצגים, אוספים ותערוכות שונות.

המוזיאון ממוקם במבנה רומנסקי ששימש כמנזר סנט דה מרטין, אשר יסודותיו נבנו ב- 1059 לערך. המנזר פעל עד המהפכה הצרפתית ולאחריה ננטש, עד אשר בשנת 1794 הוקם במבנה- מוזיאון האומנויות והמקצועות,  אשר יועד לאחסון מכשירים וכלי עבודה שונים. סקיצות ורישומים, כמו גם כמה וכמה המצאות מדעיות וספרים רבים בתחומים כמו אמנות, מסחר, תעשייה ועוד.

במוזיאון מוצגים כיום מיצגים תעשייתיים רבים הנחשבים לעתיקים ביותר בעולם. הם מציגים את  התפתחותה של הטכנולוגיה בכמה קבוצות כרונולוגיות של שנים- לפני 1750 בין השנים 1750 ועד 1850, בין 1850 ועד 1950 ולבסוף משנת 1950 ועד תקופתנו היום.

אתם מוזמנים לצאת להרפתקה היסטורית, מרתקת במיוחד, להיכנס לרגע לראשם של הממציאים ובעלי המלאכה ולדמיין איך היה נראה העולם אי שם הרחק בזמן.

המוזיאון מתאים ונפלא לכל המשפחה, מבוגרים, נוער וילדים כאחד.

מוזיאון האומנויות והמקצועות, מוזיאון האומנויות והמקצועות פריז-ביתם של הממציאים
musee des arts et métiers מוזיאון האמנויות והמקצועות פריז צילום: Marianne Casamance

musee des arts et métiers

מוזיאון האומנויות והמקצועות-  Musée des Arts et Métiers לוקחים את המבקרים אחורנית בזמן, ממש לתחילת ימיו של המוזיאון. פעל בו הקונסרבטואר הלאומי לאומנויות ולמקצועות (הקונסרבטואר הוא מוסד אקדמי צרפתי המוקדש למחקר מדעי ותעשייתי), שהוקם בימי המהפכה הצרפתית וחלק מהאוספים המוצגים, שייכים אליו.

למרות שהמוזיאון פעל כבר בשנת 1794 כמחסן לשימור מכשירים והמצאות מדעיות, הוא נפתח למבקרים רק כעשור לאחר מכן- בשנת 1802.

במהלך השנים הלכו והתווספו אוספים רבים המהלכים על פני ההיסטוריה באופן שובה לב ממש. כיום מוצגים במוזיאון כ- 80.000 וכ- 15.000 רישומים וסקיצות המחולקים לכמה נושאים שונים, כמו בנייה, תחבורה, מדע ועוד.

בין המכשירים הנפלאים במוזיאון האומנויות ניתן לזהות את ארון הכלים של הפיזיקאי ז'אק אלכסנדר צ'רלס (Jacques Alexandre Charles), את נול האריגה של ז'אק ווקנסון.

את אוסף השעונים הנפלא והמיוחד של לואי פרדיננד ברת'וד( Louis Ferdinand Berthoud), האצטרולב  שהיה מכלי הניווט העיקריים עד למאה ה- 18. כמו כן, ניצבות במלוא הדרן כמה מעבדות מחקר של מדענים מפורסמים כמו זו של הכימאי הידוע- אנטואן לבואזיה(Antoine Lavoisier), שהיה אבי הכימיה האנליטית ומעבדות אחרות.

Musée des Arts et Métiers מוליך את המבקרים בין 7 קטגוריות שונות, המתארות את התקדמות המדע מאז ועד היום: מכשור מדעי, חומרים, בנייה, תקשורת, אנרגיה, מכניקה ותחבורה.

אם אתם מחפשים לדעת "איך הכל התחיל" זהו המוזיאון המושלם לקבל על כך תשובה מצוינת, שכן, בין הפריטים והמיצגים שבוודאי ירשימו אתכם, ישנה תערוכה של אבות טיפוס שונים, כמו רובוט דו-כיווני, לב מלאכותי, אזמל לייזר ועוד, תוכלו לראות לא אחר מאשר את הטלפון של אלכסנדר גרהאם בל, המחשבים הראשונים בעולם, המטוטלת המפורסמת של פוקו, אשר בעזרתה הדגים הפיזיקאי הצרפתי והוכיח, כי כדור-הארץ מסתובב סביב צירו (לאלו המעוניינים בכך, מתקיימת הדגמה של המטוטלת בכל יום בשעה 12:00).

מוזיאון האומנויות והמקצועות, מוזיאון האומנויות והמקצועות פריז-ביתם של הממציאים
פסל החירות בכניסה למוזיאון האמנויות והמקצועות פריז צילום: Als33120

מוזיאון האומנויות והמקצועות מה רואים ?

אז כמו שבוודאי קבלתם את הרושם- המוזיאון לאומנויות ומקצועות הוא מוזיאון לכל המשפחה ואין ספק כי לא רק הילדים ייהנו, אלא גם ההורים. תופתעו אולי לגלות כי אין במוזיאון הזה ציורים או פסלים כפי שאנחנו מכירים, אך כל המכשירים המוצגים בו, הופכים אותו למיצג היסטורי נפלא במיוחד שאסור לכם לוותר עליו.

את הכניסה למוזיאון מקשטות שתי יצירות, האחת- דגם של פסל החירות והשנייה- פסל של ז'נובה גראם ממציא הדינמו. עוד נמצא ספסל ענק כפול של האומן ליליאן בורגט, המשחק עם עינו של המבקר ומעניקים נקודת מבט שונה וחדשה על הסביבה.

במוזיאון מתקיימות סדנאות לכל המשפחה בהם מוזמנים ההורים והילדים לחקור את עולם הדפוס והאנימציה, לבחון צעצועים אופטיים או צילום, בדיוק כפי שהיה פעם.

סיורים מותאמים למשפחות מתקיימים כאן בכל יום ראשון בשעה 11:00 ומתאימים לילדים בגילאים 7-12  בסיורים אלו תגלו את העושר העצום של האוספים הנדירים, בין המסלולים השונים במוזיאון.

יש כאלו שאומרים כי ביקור של שעה וחצי מספיק, אך אנו ממליצים לכם שלא למהר. הפריטים הפזורים בחללים השונים במוזיאון (על שלוש קומותיו) פשוט נפלאים ומסקרנים, השילוב שבין תגלית למחקר- מצליחה לרתק מבוגרים וילדים כאחד. קחו את הזמן, עברו בין קרון הקטר ששימוש לכריית מנהרות, דגמי המטוסים הראשונים התלויים גבוה מעל ראשי המבקרים (אליהם אפשר להגיע כאשר מטפסים במדרגות המבנה המגיעות עד אליהם מקרוב). המכוניות והאופניים הראשונים מסודרים אחד ליד השני, כאילו מישהו תכף יגיע וייקח את אחד מהם לסיבוב וגם – דגם מוקטן של פסל החירות (ישנם כמה כאלו במוזיאון).

מכשירי ניווט ואסטרונומיה מוצגים וממורקים למשעי בתוך ארונות זכוכית גדולים. מכונות צילום ודפוס כבדות ומרשימות במיוחד, מוצגות גם הן באופן כזה שניתן לראות ממש כיצד התפתחה הטכנולוגיה עם השנים.

היכונו למפגש עולמות מסעיר- בין העולם שלנו כיום, בו הכל מהיר ובלחיצת כפתור/ ללא מגע, לבין העולם העתיק, בו לא היה דבר קורה אלמלא היו אלו שהמציאו ופיתחו את הטכנולוגיה והמכשירים.

מוזיאון האומנויות והמקצועות, מוזיאון האומנויות והמקצועות פריז-ביתם של הממציאים
דגם מטוס של קלמנט אדר (Clément Ader) משנת 1893-7 צילום: Als33120

לסיכום

מוזיאון האומנויות והמקצועות אינו מיועד רק לחובבי ההיסטוריה והמדע, אלא לכל מי שמגיע. מעבר לחוויה של הסיור, לוקח כל אחד ואחד מהמוזיאון, שיעור היסטוריה אמיתי ומרגש (שלא תמצאו בשום בית ספר), תוך היחשפות לפרקים שלא הכירו כלל. לצאת מהביקור ולחשוב על איך נראו החיים בראשית הטכנולוגיה, על הממציאים, על הדמיון והיצירתיות ובעיקר על כך שמוח האדם הוא מכונה נפלאה ומלאה בהפתעות שיודעת לצור בעבורנו עולם טוב יותר ומי יודע, אולי תקבלו השראה בעצמכם לאיזו המצאה שכל העולם יוכל ליהנות ממנה.

את סוף הביקור תוכלו לסיים בנעימות יתרה בבית הקפה של המוזיאון, קינוח מפנק, מאכלים ונשנושים קלילים יסגרו לכם את הביקור בצורה מושלמת וחווייתית ביותר!

כתובת: 60 Rue Réaumur

שנת פתיחה: 1794

מיצגים: תערוכות ואוספים היסטוריים בתחום התעשייה והטכנולוגיה מאז ימי הביניים.  

ימים ושעות פתיחה: ג' – ה' בין השעות 10:00-18:00

                                 יום ו' בין השעות 10:00-21:00

                                שבת ויום א' בין השעות 10:00-18:00

המוזיאון סגור בימי שני ובתאריכים: 1 בינואר 1 במאי 1 בדצמבר.

נגישות: המוזיאון מונגש כולו לבעלי מוגבלויות, כבדי שמיעה, לקויי ראיה, מתניידים בכיסאות גלגלים, באמצעים פיזיים ודיגיטליים ייעודיים, המאפשרים ליהנות מהביקור במוזיאון בקלות.

מטרו: קו 3-4 תחנה Réaumur – Sébastopol, או קו 3-11 עד ל-  Arts et Métiers.

רכישת כרטיסים באתר המוזיאון

*נחמד לדעת.

בכניסה, מקבל כל מבקר עלון ובו מידע אודות המוזיאון, מיצגים עתיקים שאסור להחמיץ, פריטים ייחודיים עם סיפורים מרתקים, החל מאלו של תחילת עידן המדע ועד ההווה שלנו כיום.

רוצים לבקר בעוד מוזיאון נפלא? בואו למוזיאון קלוני

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. שמעון צור

    שלום
    אני מחפש את מוזיאון המנעולים עליו כתבת מבלי להרחיב. אשמח לקבל מענה הכולל מיקום ומקרו סמוך. אני זוכר שהיה לא רחוק ממוזיאון פיקסו. לצערי אני לא מוצא אותו. אשמח לקבל קישור ושם עדכני של המוזיאון.
    תודה מראש. שמעון צור 0509672901 simonzur@gmail.com

    1. ניר יבלונקה

      שלום לך. איני מכיר מוזיאון למנעולים או שכתבתי עליו. פרסם שאלתך בקבוצת הפייסבוק שלי תודה

כתיבת תגובה

פוסטים נוספים לקריאה

הרשמו לעדכונים שלנו על כל מה שחם בפריז

תוכלו להפרד מהרשימה בכל עת. אנו לא שולחים דואר זבל ולא נעביר את פרטיכם לאף גורם אחר !

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. שמעון צור

    שלום
    אני מחפש את מוזיאון המנעולים עליו כתבת מבלי להרחיב. אשמח לקבל מענה הכולל מיקום ומקרו סמוך. אני זוכר שהיה לא רחוק ממוזיאון פיקסו. לצערי אני לא מוצא אותו. אשמח לקבל קישור ושם עדכני של המוזיאון.
    תודה מראש. שמעון צור 0509672901 simonzur@gmail.com

    1. ניר יבלונקה

      שלום לך. איני מכיר מוזיאון למנעולים או שכתבתי עליו. פרסם שאלתך בקבוצת הפייסבוק שלי תודה

כתיבת תגובה

מלונות ודירות במחירים משתלמים בצרפת:

Booking.com

שתפו עם חברים ומשפחה

https://www.paristhroughthelens.com/?p=8275